NULL NULL
Radfahrerhotel
denk positief.

Kanotochten

kanotochten

Beleef na uw seminar direct vanuit ons hotel een rondtocht door Nordhorn op bijzondere wijze.  Een paar onvergetelijke uurtjes door de heerlijke natuuromgeving vanaf het water… Puur genieten!

Met Klaus onze kano- en stadstochtleider begint u aan een tocht naar keuze over de prachtige waterwegen in en rondom Nordhorn.

Prijs: 15,00 EUR per persoon

U heeft de keuze uit verschillende tochten die u naar verschillende plekken brengen.

Citytour (begeleid/onbegeleid, duur: ong. 1 – 2  uur)

De tour begint met een uitleg over de kano-technieken, veiligheid en het verloop van de route.

Deze tocht gaat via de Vechtesee naar de binnenstad van Nordhorn langs het marktplein, de grote oude kerk, rondje om de “Altstadtinsel”, door het stadspark en de grote sluis. Nordhorn wordt niet voor niets “Klein Venetië” genoemd en komt u op het water dicht langs alle gevels en gebouwen. Over een stukje Nordhorn-Almelo-Kanaal gaat het dan weer terug naar de Vechtesee/Pier99.

Relaxtour (onbegeleid, duur: ong. 1 – 3  uur)

De tour begint met een uitleg over de kano-technieken, veiligheid en het verloop van de route. U start in Brandlecht, op ong. 5km van de Vechtesee.

Deze tocht leidt u langs velden, weides, koeien en paarden. Lekker dobberen midden in het platteland op prachtige watertjes waar u zelfs als u het wilt lekker het water in kunt. Op sommige plekken is het water maar tot op knie- of middelhoogte met een bodem van fijn zand. Een ideale tocht om even helemaal tot rust te komen en de geest vrij te maken. Eindpunt van de tocht is uiteraard de Vechtesee/Pier99.

Adventuretour (onbegeleid, duur: ong. 2 -3  uur)

De tour begint met een uitleg over de kano-technieken, veiligheid en het verloop van de route. U start bij Engden,  op ong. 10km van de Vechtesee.

U gaat de Vechte op, dwars door nog ongerepte natuur naar de sluis van Brandlecht. Daar aangekomen, kunt u afhankelijk van de stand van het water de Fischtreppe naar beneden kanoën, om vervolgens door het wonderschone beschermde natuurgebied Tillenberge te dobberen. Haaks op de rust en genot van het natuurgebied staat u aan de andere kant hiervan een stroomversnelling te wachten, die afhankelijk van de waterstand genomen of omzeilt kan worden. Hiervoor moet men dan wel de boot uit het water nemen. Het laatste traject nodigt velen uit voor een fanatiek wedstrijdje of kleine pesterijen naar het einddoel toe. Ook hier eindigt de tocht bij de Vechtesee/Pier99.