Radfahrerhotel
denk positief.

Omgeving

omgeving hotel am stadtring

DE GRAFSCHAFT BENTHEIM ACTIEF BELEVEN

De Grafschaft Bentheim heeft landelijk in 2007 de titel „Fietsvriendelijkste Regio“ verworven en niet zonder reden. Meerdere honderden kilometers lange fietsroutes, die duidelijk bewegwijzerd zijn, veel mogelijkheden voor Bike & Ride en de moderne fietsinfrastructuur garanderen een prachtige tocht voor iedere fietsliefhebber. De vele fietsroutes leiden u dwars door de Grafschaft Bentheim en ons eigen Nederland. De uniforme route-aanduidingen garanderen een gemakkelijke oriëntering. Langs de diverse fietsroutes liggen veel horeca-gelegenheden zoals o.a. cafe´s, hotels en pensions. De lokale horeca heeft zich ingesteld op de vele fietsers die de streek verkennen tijdens hun dagtochten of fietsvakanties. Ideaal is de unieke „Grafschafter Fietsenbus“. Geniet van de prachtige routes die u kunt vinden langs de Gildehaus-Dinkelroute of de Vechtetalroute. Hier gaat de tocht nog door ongerepte natuur en idyllische bossen. Maak kennis met de leefcultuur tijdens uw Grafschafter Fietsentoer. Tijdens deze rondtocht met zijn 220 kilometer lange hoofdroute en zijn 16 dagtochten leert u de Grafschaft Bentheim in alle facetten kennen. Laat u verrassen!

De Grafschaft Bentheim heeft een rijke historie vol verhalen en mythes. De oorsprong van de streek die tegenwoordig de naam Grafschaft draagt brengt ons terug naar het jaar 1050. Vanaf die tijd zijn nog vele monumenten en overblijfselen bewaard gebleven. Burchten, oude stenen bruggen, wind- en watermolens, nostalgische boerderijen en olieboortorens zijn maar een paar van de overblijfselen van een boeiende geschiedenis. De beste manier om deze bezienswaardigheden te bezichten is op de fiets, oftewel “auf der Fietse“, zoals een Grafschafter zou zeggen. Een duidelijk bewijs voor de nabijheid van Nederland. Vroeger bestonden deze grenzen niet en waren de oude dialecten aan beide zijden van de grens eigenlijk één en hetzelfde. Dat is tot de dag van vandaag nog terug te vinden in ons dialect en de fietsroute: u merkt niet eens dat u de grens bent over gestoken. De routes gaan naadloos in elkaar over aan weerszijden van de grens. Ontdek ook de prachtige dorpjes Denekamp of Ootmarsum. Grenzenloos fietsplezier gegarandeerd…

De overzichtelijke en moderne routebebording in de fietsvriendelijkste landkreis van Niedersachsen – de Grafschaft Bentheim – maakt het iedereen makkelijk zijn bestemming te vinden. De experts in toerisme en verkeer van de regio hebben de grootst mogelijke formaten gebruikt (binnen de aanbevelingen van o.a. de ADFC als ook de Landes- en Bundesverkehrsministerie’s) waardoor het volgen van de diverse routes een makkie geworden is. Op ieder kruispunt of afslag staan zogenaamde armwegwijzers om u de richting van elke route aan te geven. Dit zijn witte borden met groene schrift, voorzien van een groene pijl en symbool van de fietsroute. Verder zijn twee bestemmingsplaatsen en de afstand ernaartoe aangegeven vanaf de locatie waar u zich bevindt. De locaties/bebordingen zijn aangegeven door middel van coördinaten. Tussentijds zijn er ook diverse wegwijzers geplaatst die u naar de volgende kruising of afslag leiden en u te kennen geven dat u op de juiste route bent. Dit alles leidt u langs de mooiste routes voor actieve fietsers, zoals de „United Countries Tour“ en de unieke “100-Schlösser-Route”. De Gildehaus-Dinkelroute en de aangelegde Vechtetalroute hebben hun eigen kenmerkende routeborden en zijn net zo overzichtelijk en duidelijk als de anderen en gaan perfect in elkaar over. De Grafschaft is zeer betrokken bij het onderhouden van de routes en doet veel om zijn “klanten” tevreden te houden. Elke klacht over de routes wordt zeer serieus genomen.

Het toerisme in onze regio wordt door zeer veel fietsliefhebbers beleefd en het is daarom dat de gehele Grafschaft fietsvriendelijk ingericht is. U zult versteld staan van de Service à la Grafschaft Bentheim. De fietspaden worden regelmatig onderhouden of geasfalteerd, op vele stukken hebben alleen fietsers vrije doorgang of er zijn naast het reguliere verkeersnetwerk paden aangelegd voor nog meer fietsplezier. Alleen maar fietsplezier, waarbij rekening is gehouden met het behoud van uw banden en vering…

Het vele groen en natuur maakt de regio een heus paradijs voor de actieve vakantieganger – het nodigt uit voor fietstoeren, lange wandelingen en kanotochten.

Attractieve routes voeren u door de hele regio van de Grafschaft Bentheim tot ver in Nederland. Met een zeer uiteenlopend spectrum aan bezienswaardigheden. De kunstroute, langs moderne kunstwerken met historische juweeltjes. Ontdek de verborgen nostalgische boederijtjes of de sprookjesachtige watermolens. Proef de cultuur en de traditionele drank en het heerlijke eten in het grote aanbod van restaurantjes en cafeetjes langs de route. Aanraders zijn zeker het luxe boerenontbijt, de specialiteiten van het bonte Bentheimer varken en Bentheimer landschaap. Twee zeldzame dieren, die zelfs met uitsterven bedreigd werden. U moet er van geproefd hebben om te weten dat een vakantie in de Grafschaft Bentheim PUUR GENIETEN IS!

Of leer die leefcultuur kennen tijdens de Grafschafter Fietsentoer. Op deze rondtocht met zijn 220 kilometer lange hoofdroute en 16 dagtochten leert u de Grafschaft Bentheim in alle facetten kennen.

Of denk eens aan de aangrenzende steden als Rheine, Münster, Lingen en Osnabrück of het Teuteburger bos en het Nederlandse Dinkelland, die vanuit de Graftschaft makkelijk te bezoeken zijn. Voor de kleinere steden en dorpjes in de Grafschaft Benheim, het Emsland of in Nederland raden wij u zeker aan Neuenhaus, Uelsen, Emlichheim, Twist, Hoogstede, Schüttorf, Bad Bentheim, Gildehaus, Lage, Veldhausen, Geeste, Haselünne, Coevorden, Enschede, Hengelo of Almelo te gaan ontdekken.